Schrijfzin

Welke rol speelt jouw website in coronatijd?

Vanuit mijn andere bedrijf, Purewebsites.nl, stuurde ik mijn klanten al aan het begin van de coronacrisis een mail met de boodschap: verandert jouw aanbod en werkwijze door de coronacrisis? Denk er dan aan om je website aan te passen! En die aanpassingen doen we natuurlijk met alle liefde voor onze klanten. Tot mijn verbazing reageerde slechts een handjevol klanten met een paar kleine wijzigingen. Ik liet het even rusten. 

Een paar weken laten checkte ik steekproefgewijs wat websites en ik schrok van wat ik zag: oude data in de trainingskalenders, oude openingstijden, geen melding over mogelijkheden voor online coaching of de nieuwe manier van producten bestellen… Wat was er aan de hand?

Freeze-stand
Na contact bleek dat veel ondernemers al weken in de freeze-stand zaten. Of dat ze hun nieuwe manier van ondernemen alleen via social media delen, want ja, het is toch maar tijdelijk? Dan ga je niet je halve website aanpassen?

Wat als jouw bedrijf de coronacrisis niet overleeft?
En daar gaan we de mist in. Inmiddels zitten we al bijna een jaar in de coronacrisis, volgt de ene lockdown na de andere zich op en heb jij nog steeds je aanbod en strategie niet veranderd? In de stille hoop dat we op een dag toch echt teruggaan naar hoe het was? Maar wat als jouw bedrijf die dag niet haalt? Heb je er dan wel alles aan gedaan om overeind te blijven? Een confronterende vraag, ik weet het. Ook nu, tijdens deze derde lockdown zie ik veel collega-ondernemers in de freeze-stand zitten. 

Je website dient altijd actueel te zijn
Wel of geen coronacrisis: je website dient altijd actueel te zijn! Je winkel, restaurant of salon is misschien gesloten, maar je website niet. Door de lockdown houd je wellicht eindelijk wat tijd over, toch? Een perfecte timing dus om ‘het oude normaal’ van je website af te halen.

Ik geef al tien maanden geen offline schrijftrainingen meer. Dan ga ik toch geen trainingskalender op mijn website publiceren? We hebben namelijk nog geen idee wanneer het allemaal weer veilig en mogelijk is zonder besmettingsgevaar. Doe je klanten dus geen valse beloftes. Bovendien verwacht ik niet dat alles weer ‘normaal’ wordt; ik geloof meer in een hele nieuwe werkelijkheid. Als verandert en dat heeft ook wel iets spannends, iets avontuurlijks, vind ik.

Dat is ook wat ondernemen is
Stop dus met in die mist te blijven zitten of erin te turen naar de toekomst en gooi je dienstverlening om. Dat is ook wat ondernemen is: veerkracht, improviseren en flexibel zijn. Je hebt wellicht nog allerlei andere talenten die je nu lekker kunt benutten. Houd je klanten ook op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw bedrijf en je nieuwe koers. Nee, niet alleen via social media, maar ook via je website. Anders loop je veel potentiële nieuwe klanten mis. Je website is niet gesloten, juist nu dient je website perfect op orde te zijn.

Begin met je webteksten
Is het zelfs tijd voor een compleet nieuwe website, zoals ik heb gedaan? Bedenk dan dat dit traject altijd begint met het schrijven van je webteksten. Dat is de grootste bulk werk. Met de online training Webteksten schrijven help ik je er stap voor stap doorheen. Zo benut jij de lockdown-periode effectief en met een frisse blik op de toekomst. Ook jij kunt meebewegen en veranderen als het nodig is. Zet ‘m op!

Auteur, schrijfcoach & eindredacteur

Ondernemer sinds 2014

Wat wordt jouw verhaal? Ik ben benieuwd welk verhaal jij wilt delen. En ik help je graag om samen te kijken naar de vorm, want dat kan op allerlei manieren: in een boek, in blogs en artikelen, in memoires, gedichten, korte verhalen, een dagboekvorm, brievenbundels of je websiteteksten.

www.schrijfzin.com

www.blogzinnig.nl

www.spanjeliefhebbers.nl

Het bericht Welke rol speelt jouw website in coronatijd? verscheen eerst op Blogzinnig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me