Schrijfzin

Welk boek geef of vraag jij voor Moederdag?

‘Weet jij nog leuke cadeautjes voor Moederdag?’ vraagt mijn lief ieder jaar rond deze tijd. Hij bewondert mijn moederrol zeer. En mijn stiefmoederrol (de zorg voor zijn kinderen) nog meer. Moederdag zal hij daarom nooit overslaan. Al twaalf jaar verzorgt hij de cadeautjes die de kinderen mij tijdens het uitgebreide Moederdag-ontbijt schenken. Ook nu de kinderen pubers zijn en zelf een cadeautje kopen, blijft hij zich erom bekommeren. Zo lief! Mijn antwoord is altijd: ‘ik geef je wat boektitels door.’ Want ja, ik heb altijd boeken op mijn verlanglijstje staan.

Aan mijn eigen moeder en schoonmoeder geef ik ook meestal een boek cadeau. Nu heb ik het geluk dat ik vanuit mijn eigen boekwinkel de meest geweldige Moederdag-boekcadeaus kan aanbevelen. Voor iedere moeder wat wil(d)s. Kijk maar snel, want de keuze is reuze. 14 Geweldige boeken die iedere vrouw wil lezen. En je hoeft er niet voor naar de boekhandel, zelfs niet naar Bol.com, want ik geef je de rechtstreekse link naar de bestelpagina van de auteur. Zo help je ze ook een handje.

In de ‘Liefdeswerkplaats’ schrijft Saskia Engels met rake woorden over de bewegingen van haar hart vanuit haar rol als moeder, dochter, aandachtcoach, stiefspecialist en relatietherapeut. Juist de kleine alledaagse momenten en levensgebeurtenissen vat zij samen in prachtige korte verhalen en gedichten.

Je kunt haar boek hier bestellen.

Susan van der Beek verloor op zeer jonge leeftijd haar moeder. Ze schreef dit boek over jong ouderverlies en  neemt je mee in haar persoonlijke verhaal. Ze laat je zien wat jij zelf kunt doen om het grote gemis te aanvaarden.

Je kunt haar boek hier bestellen.

De auteur, Anne-Lies Smal, leerde dat elke kleur een eigen betekenis heeft en dat je daarmee kunt communiceren. Een taal die je raakt op gevoelsniveau en je verder helpt met emoties en verlangen. Ze heeft er haar persoonlijke missie van gemaakt, want als je jezelf beter begrijpt met een taal op dieper niveau dan is het leven leuker en vooral lichter. In dit kleurrijke boek vol prachtige beelden, duidelijke uitleg over de betekenis van iedere kleur, blogs, verhalen, vragen en ruimte voor persoonlijke notes doe je volop positieve en inzichtgevende inspiratie op. Na het lezen van dit boek kun je niet meer stoppen in de wereld van kleur.

Je kunt haar boek hier bestellen.

Wil je wel bloggen, maar is er nog iets dat je tegenhoudt? Je perfectionisme misschien? Die interne criticus? Angst voor zichtbaarheid? Of de reacties van anderen? Heb je nog geen idee waarover je kunt bloggen? In mijn boek BLOG Zinnig & Zuiver deel ik al mijn kennis over bloggen, ik zet de blogknop bij jou aan en help je met afscheid nemen van je eventuele belemmeringen om te bloggen en zichtbaar te worden. Ik leer je in dit boek om te schrijven vanuit je hoofd én je hart, zodat je vanuit je authenticiteit en geloofwaardigheid interessant bent voor je lezers.

Je kunt mijn boek hier bestellen.

Dit boek is voor jou als je verlangt naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf. Als je wilt leven en werken vanuit je hart, in lijn met jezelf. 100 pagina’s vol met inspiratie, tips, persoonlijke ontwikkeling, inzichten, creativiteit, kleurrijke illustraties & quotes. Door het InspiratieDoeBoek ga je meer ruimte, rust en tijd voor jezelf creëren.

Bestel het InspiratieDoeBoek hier.

Het boek ‘De juf die geen juf is’ bestaat uit een greep van de vele verhalen van jongeren en gezinnen die de auteur heeft mogen begeleiden in het onderwijs en in de jeugdhulpverlening. Het zijn de verborgen verhalen achter de voordeuren van onze samenleving. Het zijn verhalen vanuit de ziel over het dagelijks leven, achter het gedrag, wanneer we bereid zijn om zonder oordeel te luisteren en verder te kijken.

Je kunt haar boek hier bestellen.

Grasland Kinderen is een serie van drie boeken waarin hoogsensitieve kinderen de helden zijn. In Grasland bestaat het woord hoogsensitief niet. De kinderen noemen het hoofdpraten. Ze gebruiken hun speciale gaven om de wereld weer veilig te maken.  Uitleg over hoogsensitiviteit en tips over hoe je ermee om kunt gaan, zijn in het verhaal verweven. Want de kinderen van Grasland moeten dat zelf ook ontdekken.

Je kunt dit spannende boek hier bestellen.

Anne is een prachtige vrouw, verloofd en zwanger. Het leven lacht haar toe. Maar als ze niet meer voldoet aan de eisen van haar omgeving, valt ze door de mand. Ze wordt gedwongen om een andere weg te kiezen, maar is dat de juiste? In dit boek volgen we Anna in haar drang naar perfectie. Hoe ze steeds verder in de problemen komt en gedwongen wordt om het anders aan te pakken. Een verhaal waar falen noodzakelijk is en kwetsbaar zijn loont. Het verhaal is deels gebaseerd op de ervaringen van auteur Roos Hanemaaijer.

Je kunt het boek hier bestellen.

Is geld goed of slecht? Maakt geld ons gelukkig of onderdrukt het ons verlangen? Creëert geld vrijheid of beperkt het ons? Gek is het dat geld van alles met ons doet. We projecteren van alles op die geldbriefjes. En toch is het alleen maar een ruilmiddel. De kracht van geld is de waarde-uitwisseling. Dat is de energie erachter, want alles is energie, zoals Einstein ons heeft geleerd. Zo ook geld. In ‘De illusie van geld’ stap je in de verhalen van de auteur. Op reis in haar leven. In de dagelijkse wereld van geld en dat het gekke dingen met mensen doet, jong en oud. Haar reis gaat over een andere kijk op geld, want het is een keuze of het geld je leven maakt of breekt.

Bestel het boek hier.

‘Meer dan een dak boven je hoofd’ is een handboek voor iedereen die een huis gaat (ver)bouwen en/of restylen. Hoe zorg je dat je geld goed en zinvol besteedt? Wat is een logische volgorde in het (ver)bouwproces? Wanneer moet je wat beslissen? Hoe selecteer je de juiste specialisten en wat doen zij voor jou? Wat is het verschil tussen het ene en het andere huis? De auteur Gertie van Driel is interieurontwerper en stylist. Dankzij haar enorme ervaring met klanten en eigen huizen geeft ze je super praktische tips en adviezen.

Bestel het boek hier.

De Lage Wereld gaat al twee eeuwen gebukt onder een vloek die een ban heeft gelegd op de magie. Efra Kalan is zestien jaar oud als haar leven van de één op de andere dag op zijn kop staat. Zij wordt door de druïde Cu naar Insula gebracht, de enige plek die nog veilig is voor de duistere koning en zijn sinistere plannen om het gehele continent te domineren. De realiteit dringt zich steeds meer aan haar op en Efra ontdekt al snel dat zij de enige is die de vloek kan doorbreken. Om dit te kunnen doen, dient zich een profetie te voltrekken. Met iedere dag die verstrijkt, realiseert Efra zich de omvang van de prijs die zij hiervoor moet betalen.

Bestel dit spannende epic fantasy boek hier.

Het lezen van ‘Jouw kern van waarde’ verrijkt je enorm. Het geeft inzicht in jouw pad, om te onderzoeken wat jouw talent, jouw kern en waarde is. Als je dat eenmaal hebt ontdekt en omarmd geeft dat vrijheid en je onderscheidt je van de ander. Het maakt jou tot je unieke zelf, authentiek! In het boek wordt de vrouwelijke en mannelijke energie verenigd. Het geeft helderheid en structuur. Het raakt je diepste kern en activeert jouw persoonlijke creatieve en innerlijke kracht. De manifestatie die hieruit voortkomt is het waard om te delen, zodat je het weer doorgeeft, deelt en een ander inspireert.

Je kunt dit boek hier bestellen.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die meer geluk, innerlijke rust en tevredenheid wil ervaren. Het beschrijft een manier om makkelijker los te laten en te aanvaarden wat niet te veranderen is. Het leert ons om onszelf vriendelijker te benaderen in plaats van zelfkritisch. De herkenbare ‘cases’ en praktische oefeningen zorgen ervoor dat je met de inzichten en het geleerde direct aan de slag kunt.

Bestel het boek hier.

‘Morgen doe ik het (anders)!’ helpt ondernemers om weer rust en ruimte in hun hoofd en op hun werkplek te krijgen. Ieder hoofdstuk bevat praktische oefeningen en in de online omgeving vindt de lezer geweldige tools om direct mee aan de slag te gaan.

Je kunt haar boek hier bestellen.

Auteur, schrijfcoach & eindredacteur

Ondernemer sinds 2014

Wat wordt jouw verhaal? Ik ben benieuwd welk verhaal jij wilt delen. En ik help je graag om samen te kijken naar de vorm, want dat kan op allerlei manieren: in een boek, in blogs en artikelen, in memoires, gedichten, korte verhalen, een dagboekvorm, brievenbundels of je websiteteksten.

www.schrijfzin.com

www.blogzinnig.nl

www.spanjeliefhebbers.nl

Het bericht Welk boek geef of vraag jij voor Moederdag? verscheen eerst op Blogzinnig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me