Schrijfzin

The blog and the beautiful

De titel klinkt als een soap, toch? En daar gaat dit blog ook over, over zeep. Een aantal jaren was ik beautyblogger voor SoloBioMooi, een online winkel in natuurlijke cosmetica. Superleuk om te doen, want een paar keer per jaar kreeg ik een doos met nieuwe verzorgingsproducten thuisgestuurd die ik mocht gaan testen. Met als doel: eerlijke reviewblogs erover schrijven. Wat was dat gaaf! Ik geef je een voorbeeld.

De regelrechte concurrent van La Mer?
Onlangs pasten mijn ouders op de kinderen en kon mijn moeder het niet laten om onze badkamer eens flink onder handen te nemen. Tijdens het poetsen kijkt ze verlekkerd naar de tubes en potjes die ik van SoloBioMooi mag testen. Mijn moeder heeft haar hele leven nooit bezuinigd op cosmeticaproducten. Ze is er gek op. Haar oog blijft rusten op de ondertitel op het grijze doosje: High antioxidant prevention cream. En ze zal hebben gedacht: ‘Die Xingu van SantaVerde is voor mij!’

Wil jij ‘m graag mam?
Als mijn ouders ’s avonds afscheid nemen doet ze een poging: “Lieverd”, zegt ze tegen me, “Die antioxidant crème van SantaVerde… die gebruik jij zeker niet?”
“Oh, dat denk ik niet”, antwoord ik in al mijn onwetendheid. “Hoezo? Wil jij ‘m graag mam?”
“Nou, jij hebt zo’n gladde, jonge huid, en je weet: ik ben er gek op”, reageert ze.

Een dikke kus op de rimpelwang
“En jij denkt dat het nog nut heeft, zo’n preventieve crème?” zeg ik plagend. Waarop mijn zoon direct reageert: “Ahhhhh, dat is zielig , dat mag je niet tegen oma zeggen mam!” En hij geeft een dikke kus op de rimpelwang van mijn 80-jarige moeder. Als je aan oma komt, kom je aan mijn zoon.

Lachend beloof ik mijn moeder dat ze ‘m van me krijgt zodra ik de crème heb getest en gereviewed. Dolgelukkig en hard zwaaiend stapt ze naast mijn vader in de auto.

Al die marketingtrucs
Een paar dagen later ben ik zo ver. Prevention cream… ‘ja, ja, dat zal wel weer’ denk ik cynisch. Ik geloof het allemaal niet meer zo, al die marketingtrucs. Ik heb me laten wijsmaken dat de Xingu de regelrechte concurrent is van La Mer, veelal gebruikt door beroemdheden, als ik de damesbladen mag geloven.

Eerst ruiken
Uit het grijze doosje komt een prachtig flesje te voorschijn, met zilverkleurige dop. Ik ruik even aan de uitgang van het handpompje. Rare tic; ik wil altijd eerst ruiken, met mijn ogen dicht. Het ruikt fris en bloemerig. Na drie keer licht pompen heb ik mijn hele gezicht en hals ingesmeerd. Het smeert geweldig en mijn huid herstelt direct! Verbaasd staar ik naar mijzelf in de spiegel. Ik kan niet zo goed onder woorden brengen wat deze crème met mijn huid doet, maar het effect is verbluffend!

“Sorry mam, maar deze houd ik zelf” mompel ik tegen mijn spiegelbeeld.

Even aan mijn moeder vragen
Een hele week gebruik ik de crème, ‘s ochtends en ’s avonds. De combinatie van aloë vera sappen en cashewnootsappen zorgt voor een ultra hydraterend effect en stimuleert de celvernieuwing. Nu begrijp ik ook het prijskaartje van de Xingu ad €84,95. En toch is dat nog minstens 50 euro goedkoper dan La Mer. Deze Xingu van SantaVerde is met recht een ware concurrent, denk ik… Even aan mijn moeder vragen.

Reviewblogs leren schrijven
Schrijf jij ook blogs of reviews over cosmetica, huidverzorging of andere lifestyle-onderwerpen? En wil jij je schrijfstijl verbeteren zodat je een nog breder lezerspubliek bereikt? Houd mijn blog van volgende week dan in de gaten; ik ga je een paar handige tips geven. En bestel in de tussentijd alvast mijn boek BLOG Zinnig & Zuiver, zodat je precies weet hoe je een blog op papier zet.

Auteur, schrijfcoach & eindredacteur

Ondernemer sinds 2014

Wat wordt jouw verhaal? Ik ben benieuwd welk verhaal jij wilt delen. En ik help je graag om samen te kijken naar de vorm, want dat kan op allerlei manieren: in een boek, in blogs en artikelen, in memoires, gedichten, korte verhalen, een dagboekvorm, brievenbundels of je websiteteksten.

www.schrijfzin.com

www.blogzinnig.nl

www.spanjeliefhebbers.nl

Het bericht The blog and the beautiful verscheen eerst op Blogzinnig.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me