Schrijfzin

Schrijf gewoon eens een brief(blog)

We schrijven niet veel brieven meer anno 2020. Wat jammer vind ik dat, want vroeger had ik bergen penvriendinnen. De fijne kriebel in je buik als de post kwam en er zat zo’n mooie envelop voor mij tussen. Snel met een kop thee en een koekje naar m’n kamer, er goed voor gaan zitten en dan voorzichtig de envelop openmaken. Joepie! Lezen, glimlachen, soms een traan, meeleven…

En dan snel mijn eigen postpapier erbij pakken; welke past bij mijn verhaal, welke zal de brieflezer aanspreken? Vulpen erbij en schrijven maar. Soms eerst in klad en daarna in net. Ik vond het een feestje en was er uren mee zoet.

Verhalen vertellen
Whatsapp en email hebben de brieven van vroeger vervangen. Maar als blogtrainer en schrijfcoach leer ik mijn cursisten om weer verhalen te vertellen, zoals we vroeger deden. Een blog schrijven is gewoon een verhaal vertellen, het kan over van alles gaan. Ik word daarom ook zo blij van de briefblogs, wat een prachtige combinatie is dat. En omdat je een brief echt richt naar iemand, doet dat iets in de energie en/of in jouw eigen helingsproces.

Naar wie schrijf je een briefblog?
Schrijf bijvoorbeeld eens een blog in de vorm van een brief aan jouw ideale klant. Vertel in je brief wat jij van hem/haar hebt geleerd. Of een briefblog aan een overleden dierbare. Op 2 november is het Allerzielen, we herdenken de overledenen, een prachtig moment om een briefblog te schrijven aan degene die jij herdenkt. Je zult zien hoe helend dat werkt en hoeveel steunbetuigingen je ontvangt van anderen. Iets wat niet gebeurt als jij je stil houdt en hier niets over deelt, terwijl je het misschien even moeilijk hebt. Of op de verjaardag of overlijdensdag van die dierbare.

Prachtige voorbeelden van mijn bloggers
Zo plaatste Joke Brons vorig jaar op Dierendag het blog Speel maar fijn lief vriendje hier op Blogzinnig. En Anna Touw-Smit verwerkte een boodschap aan haar overleden vader in haar persoonlijke blog: Papa, ik vergeef je. Zo mooi gedaan. Echt, het effect bij jezelf én je lezers is enorm.

We leren de briefschrijver wat beter kennen
Of je nou een briefblog schrijft aan nog levende of overleden zielen, het universum pakt het op, daar ben ik van overtuigd. En jouw volgers en lezers leren je weer een beetje beter kennen.

Een échte brief
Maar wat natuurlijk allerleukste blijft, is om mooi briefpapier te kopen (of misschien heb je nog wat bewaard) en een handgeschreven brief te schrijven naar iemand die als eerste in je opkomt. Of iemand die het juist nu in coronatijd heel goed kan gebruiken. Of een liefdesbrief! ook zo verrukkelijk. Dan creëer je hoe dan ook een fijne kriebel in de buik en een lach op het gezicht van die ander.

Ik koop mijn briefpapier altijd bij Meerleuks.nl, een verrukkelijke winkel met een fantastische service. Verheug jij je er al op? Ik wens je veel briefplezier.

Hoofdredacteur Blogzinnig en Spanjeliefhebbers, schrijfcoach, -trainer en eindredacteur
Ondernemer sinds 2014
Leert zzp’ers om schrijvend te ondernemen vanuit hun hart en bouwt pure websites voor pure ondernemers.

www.schrijfzin.com
www.purewebsites.nl
www.spanjeliefhebbers.nl

Het bericht Schrijf gewoon eens een brief(blog) verscheen eerst op Blogzinnig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me