Over Marije
Als kleuter ging er een wereld van taal voor mij open. Niet vreemd dat ik communicatie ging studeren in Amsterdam. Een mooie loopbaan volgde, als bedrijfsjournalist, communicatieadviseur en leidinggevende bij de meest prachtige bedrijven. Het communicatievak is breed en ik verlangde naar meer specialisatie. Na een aantal bezoeken aan een schrijfcafé, het volgen van diverse schrijfcursussen en NLP-opleidingen vielen ineens alle puzzelstukjes op hun plek. Ineens wist ik wanneer ik in mijn kracht zit en vleugeltjes krijg. Als ik mensen met zichzelf en met elkaar kan laten verbinden. Als ik kan schrijven. Als ik anderen iets kan leren of meegeven. Daarom houd ik mijn gave niet geheim, maar deel ik het met jou.
Ik opende in februari 2014 de deuren van mijn eigen onderneming: Schrijfzin. Inmiddels had ik 16 jaar ervaring in het communicatievak, dus ik ben breed inzetbaar. Vanuit mijn Schrijfschool geef ik workshops en online trainingen. Daarnaast help ik organisaties en zzp’ers met redactie- en contentvraagstukken. Ook werk ik als freelance tekstschrijver voor bedrijven. Hiermee volg ik mijn passie, geniet ik van de afwisseling en verbind ik mij met prachtige mensen en organisaties.
Als een echte waterman(vrouw) is vrijheid mijn hoogste goed. Daarom past het ondernemerschap mij als een jas. Ik heb een hekel aan regels en procedures, maar ontkom niet aan de spellingsregels, helaas. Gelukkig zitten die aardig in mijn genen; ik ben gek op de kracht van woorden en spelen met taal. Ik sta erom bekend dat ik hoofdzakelijk opbouwende feedback geef, want ik ben een warm, zachtaardig en mild persoon, met een groot hart. Een verbinder, ik geef mijn klanten 200% aandacht. Toch kan ik soms een strenge schrijfjuf zijn, want ik houd niet van gemuts, getreuzel en gepruts.
Wil jij schrijvend ondernemen vanuit je hart? Teksten schrijven die raken en op zo'n manier dat je blogs en website voor je gaan werken? Dan ontmoet ik jou graag om je hiermee te helpen en te inspireren.

Stacks Image 5845
"Marije is er in één workshop tijd in geslaagd mijn innerlijke schrijver uit een lange winterslaap te halen."

Maaike de Wilde
Coach, trainer, loopbaanadviseur
www.maaikedewilde.nl
Dit jaar sloot ik daarom ook aan bij het door Marije gefaciliteerde Schrijfzin Membership, waar we elkaar onder coachende begeleiding van Marije keer op keer motiveren, inspireren en weten te raken. Met een lach en een traan met elkaar creëren. Als we bij elkaar komen, is het net alsof de verhalen ter plekke geweven mogen worden. En dat levert zulke mooie en indrukwekkende schrijfsels op! Er is ruimte om te experimenteren, onderzoeken en creëren. Marije weet heel goed het proces van de schrijver aan te voelen en ziet direct de potentie. Ze legt op natuurlijke wijze verbinding met en tussen de mensen om haar heen. Inmiddels schrijf ik niet alleen blogs, maar ben ik met mijn eerste boek bezig. Het is een ontdekkingsreis, waarbij Marije mij coacht en spiegelt. Als je op zoek bent naar een persoonlijke schrijfcoach die onvoorwaardelijk jouw innerlijke schrijver ziet en stimuleert, neem dan contact op met Marije!
Maaike de Wilde

Stacks Image 5852
"Marije is een vrouw naar mijn hart, heeft mijn leven in vele opzichten verrijkt en ik ben blij en er trots op dat zij deel uitmaakt van mijn leven."

Joke Brons
Business supporter
B2Support
De kracht van Marije ligt heel duidelijk op het vlak van verbinden. Wat zij mij tot nu toe heeft gebracht? Ik heb Marije leren kennen tijdens de NLP Master Practitioner. Gedurende de Master hebben we heel fijn samen gewerkt en bijzondere mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Sindsdien is zij mijn steun en toeverlaat op schrijfgebied. Voor mijn werkgever ZF redigeert ze onze nieuwsbrief, die wordt geschreven door ZF-ers zelf, die geen ervaring hebben met het schrijven van nieuwsartikelen. Zo geeft ze schrijftips en helpt ze collega's om goed leesbare artikelen te schrijven en de juiste titel te kiezen. Inmiddels heeft ze met haar bijzondere gave - het verbinden met haar hart - een grote groep professionele vakvrouwen bij elkaar gebracht in een membership groep. Al deze mensen weet ze op een zeer bijzondere wijze ook weer aan elkaar te verbinden, daar waar de behoefte is. Al haar zintuigen gebruikt ze bij het coachen, bij het schrijven van webteksten, het bloggen en bij het trainen van anderen. Ze is positief kritisch, ze motiveert en activeert en is een heel grote inspiratiebron voor mij. Marije heeft me niet alleen in contact gebracht met mooie mensen, die een zeer bijzondere pek in mijn hart hebben ingenomen, ze heeft me ook gestimuleerd in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en groei.
Joke Brons

Stacks Image 5866
"Marije is naast een vakvrouw een hartverwarmend mens. Ze stimuleert met groot enthousiasme je eigen stem te laten horen in wat je opschrijft."

Elma de Bruijn
Boekhouder
www.zelfboekhouden.org
Een verademing voor mij dat ik het op mijn eigen wijze kan doen. Ze kijkt goed naar de mens en is creatief in wat ze aandraagt. Ze kijkt wat goed gaat en niet wat fout gaat, ook al corrigeert ze wat nodig is. Vanuit deze kracht heb ik de moed ontwikkeld om via het schrijven werkelijk te laten zien wat er in mij leeft. Mijn eigen visie te delen met anderen, op grotere schaal. Kwetsbaar en toch krachtig zijn. Marije, dank je wel voor je enorme gedrevenheid en je steun. Het helpt me iets ouds te overwinnnen. Een gelukkigzallig gevoel levert het me op.
Elma de Bruijn

Schrijven aan zee