Schrijfzin

Wie is
Marije?

Bibliotheek
Als kleuter ging er een wereld van taal voor mij open. Ik kon al lezen toen ik startte op de kleuterschool en mijn moeder was mij altijd kwijt in de bibliotheek. Misschien ben ik wel met boek en al uit de baarmoeder gekomen, zo dol ben ik op lezen.

Woordcadeaus
Ik schreef op de basisschool al gedichtjes die ik verzamelde in een mooi boekje en vaak cadeau gaf als iemand jarig was. In mijn pubertijd schreef ik excuusbriefjes naar mijn moeder als ik weer eens te laat thuis was. Het werkte altijd! En ik was een echt dagboekmeisje. Zo ontwikkelde ik mijn schriftelijke vaardigheden.

Marije15

Hoofdredacteur
Ik koos voor de studie Communicatie, want ik had op mijn 18e nog geen idee wat ik later wilde worden. En tijdens mijn stage bij de KLM ging mijn hart sneller kloppen. Ik mocht een personeelsblad opzetten voor de afdeling Vliegtuigbelading. Iedere maand interviewde ik collega’s, schreef ik reportages en zorgde ik voor de opdrachtgeving aan de fotograaf, vormgever en drukker. In het colofon noemde ik mijn rol ‘hoofdredacteur’. Het personeelsblad was mijn kindje geworden.

Loopbaan
De rest van mijn loopbaan in het communicatievak (bij verschillende bedrijven: Unilever, Pink Elephant, Erasmus MC, Robeco, Rabobank en Ordina) bracht ik grotendeels schrijvend, adviserend en interviewend door. Maar het communicatievak is breed en ik verlangde naar meer specialisatie. Na het volgen van diverse schrijfcursussen, de opleiding biografisch coachen, de NLP practitioner én Master practitioner vielen alle puzzelstukjes op hun plek.

"Ik volg echt mijn passie en mag iedere dag spelen met taal.
Zo fijn!"

Schrijfzin
Ik besloot dat ik de rest van mijn werkende leven vooral lezend en schrijvend wilde doorbrengen. Ik opende in februari 2014 de deuren van mijn eigen bedrijf: Schrijfzin. Ik geef schrijftrainingen, ik coach mensen 1-op-1 met het schrijven van hun boek en ik werk als eindredacteur. Ook ben ik hoofdredacteur van 2 blogplatformen: Spanjeliefhebbers.nl en Blogzinnig.nl.

Daarnaast run ik samen met mijn man (hij is fotograaf en webdesigner) de websitetak van mijn bedrijf: Purewebsites.nl.

Boeken schrijven
In januari 2021 lanceerde ik mijn eerste kinderboek Elfjes bestaan.

Het volgende elfjesboek is al in de maak en wordt momenteel van de meest prachtige tekeningen voorzien, door mijn getalenteerde illustrator Maureen Hennep.

Mijn expertboek BLOG Zinnig & Zuiver lanceerde ik in april 2021. En in de tussentijd schrijf ik verder aan mijn autobiografie ‘Mijn leven na de dood’, een pittig en helend schrijfproces.

Wat wil je verder nog van mij weten?

Ik sta bekend om mijn duidelijke, praktische en opbouwende feedback, zachtaardig en mild, met een groot hart. En soms ben ik een strenge schrijfjuf, want ik houd niet van gemuts, getreuzel en gepruts.

Ik lees veel, het liefst op het strand, in bad of in de auto als manlief ons naar Spanje rijdt.

Je krijgt mij niet aan de e-reader, ik houd te veel van papier, van échte boeken. Ik kan ze ook niet wegdoen. Mijn boekenkast puilt uit, dus er staan boekendozen vol in de garage opgestapeld.

Uiteraard heb ik altijd een schrijfboekje bij me, waar ik ook ga, want de beste ideeën komen op de meest onverwachte momenten.

"In mijn volgende huis wil ik gewoon een bibliotheek."

0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me