Schrijfzin

Jij bent van onschatbare waarde

‘Jij bent van onschatbare waarde’ is de ondertitel van mijn nieuwste boek BLOG Zinnig & Zuiver dat ik afgelopen week lanceerde. Wat bedoel ik met die zin? Jij beschikt – hoe dan ook – over kennis, of je kunt iets heel goed waar zeer veel mensen baat bij hebben. We willen van jou leren, we willen jou lezen. We zijn nieuwsgierig naar jou, wie je bent, wat je meemaakt, hoe je in het leven staat, hoe je omgaat met situaties. Daar leren we van.

Ik geloof er sterk in dat ieder mens zich onderscheidt op basis van zijn/haar authenticiteit. Je komt pas echt in je kracht als je jouw uniciteit, eerlijkheid, eigenheid, talenten en expertise laat zien. Daarom leer ik je om vanuit jezelf te schrijven, te reflecteren. Jij bent anders dan alle anderen op deze wereld en al schrijvend kun je dat laten zien. Dát is personal branding. Wees authentiek, wees jezelf, want dan ben je geloofwaardig voor je lezers.

De blinde vlek
Toch hebben we allemaal vaak last van die blinde vlek; we zijn ons er totaal niet van bewust dat het bijzonder of uniek is wat we weten en kunnen. Daarom heb ik dit boek geschreven, om je onder andere te helpen om door die blinde vlek heen te kijken. Dat het jou uiteindelijk ook lukt om uit je schaduw te stappen, om afscheid te nemen van de belemmeringen. Zodat je zichtbaar durft te zijn en mooie blogs gaat schrijven en publiceren. Vanuit je hoofd én je hart. 

Hoofd- en hartblogs
Ook daar ga ik in BLOG Zinnig & Zuiver uitgebreid op in: hoe je hoofd (kennis) blogs schrijft en waarom het verstandig is om ze af te wisselen met hart (persoonlijke) blogs waarin je meer van jezelf laat zien. Je hebt je hoofd nodig, daar zit ook onze taal opgeslagen. Een blog met praktische tips of een heldere uitleg kan heel fijn zijn; daar help je veel mensen mee. Vanuit je hoofd schrijven is dus prima geschikt voor informatie-/kennisoverdracht. Het is alleen minder geschikt om iemand te raken, ontroeren, verblijden, aan het lachen te krijgen. 

Met pen en papier
Schrijven vanuit je hart zorgt voor een waardevoller resultaat bij je lezers. Die échte lezers, die jou volgen, die van je gaan houden en die je klant worden én blijven. Vandaar dat ik pleit voor sprintjes – je eerste gedachten, het eerste dat in je opkomt – met pen en papier, dan ben je beter in verbinding met jezelf dan achter je pc. Je interne criticus krijgt geen kans, dat is heel belangrijk. Het afwisselen van hoofd- en hartblogs is een prachtige combinatie. Zo word jij vanzelf interessant, inspirerend, motiverend, verrassend en leerzaam voor een lezerspubliek. 

Het aantal lezers doet er niet toe
Oh ja, dat lezerspubliek. Pin je daar alsjeblieft niet te veel op vast. Of je nou twee of tweehonderd mensen raakt en bereikt met jouw blog, dat maakt écht niks uit. Ik ben van mening dat er voor ieder blog een lezerspubliek is, want er zijn altijd mensen die zich herkennen in jouw woorden en die je dus helpt of inspireert. Wat mij betreft gaat het om kwaliteit, niet om kwantiteit. Als je al twee mensen kunt helpen, dan is dat toch geweldig? Dat is precies wat jouw blogs doen: je helpt en je inspireert anderen. Het gaat om échte mensen voor wie jij van onschatbare waarde bent.

Boekwinkel
BLOG Zinnig & Zuiver is te koop bij Boekengilde, op Bol.com én in mijn eigen Schrijfzin-boekwinkel. Lees je liever op je tablet of e-reader? Geen probleem, want je kunt ook kiezen voor de e-versie, dan heb je ‘m meteen beschikbaar en altijd bij de hand.

Auteur, schrijfcoach & eindredacteur

Ondernemer sinds 2014

Wat wordt jouw verhaal? Ik ben benieuwd welk verhaal jij wilt delen. En ik help je graag om samen te kijken naar de vorm, want dat kan op allerlei manieren: in een boek, in blogs en artikelen, in memoires, gedichten, korte verhalen, een dagboekvorm, brievenbundels of je websiteteksten.

www.schrijfzin.com

www.blogzinnig.nl

www.spanjeliefhebbers.nl

Het bericht Jij bent van onschatbare waarde verscheen eerst op Blogzinnig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me