Verrukkelijke
e-trainingen

wat wordt jouw verhaal

Voor schrijfcoaching & eindredactie van jouw verhaal

Schrijf
consult

Met een schrijfconsult van 1,5 uur kom jij in de juiste schrijfflow

Boek

Schrijf het verhaal dat alleen jij kunt vertellen

Foutloze teksten

Eindredactie van jouw schrijfsels of manuscript

Schrijf
trainingen

Verrukkelijke e-trainingen voor jouw schrijfgroei en -ontwikkeling

Om te boeken of voor meer informatie klik hier:

verhalen die inspireren en verbinden

Ik ben dol op verhalen, storytelling. Daarom geloof ik in de kracht van bloggen en heb ik 2 blogplatformen: Blogzinnig en Spanjeliefhebbers. Ik help jou om te schrijven vanuit je hart, zodat je altijd de juiste woorden vindt en jouw verhalen worden gelezen. Verhalen die inspireren en verbinden. Ik bén namelijk een verbinder. Ik lees jou, ik voel jouw teksten, ik hoor jouw taal. Ik stem volledig op jou af. En ik wijs je de weg in schrijfland.

Precies die begeleiding bied ik jou. Ik help jou met het vinden van schrijftijd, jouw ideale schrijfplek, jouw authentieke schrijfstijl, je schrijfplanning, de publicatievorm en natuurlijk met de inhoud en de eindredactie! Of heb je last van een schrijfblokkade? Ook daar kan ik je vanaf helpen. Plezier hebben in het schrijven is namelijk het allerbelangrijkste. Ik maak er samen met jou een feestje van.

Marije van den Bovenkamp

Auteur, schrijfcoach & eindredacteur

Anna Touw-Smit
Anna Touw-SmitPsychosociaal therapeut
Lees verder
“Marije heeft de schrijver in mij losgeweekt van beperkende overtuigingen. Bijvoorbeeld, wie zit er nu te wachten op mijn verhaal? Ze stimuleert me om te schrijven en juist met mijn verhaal naar buiten te komen. Het schrijven van mijn autobiografie gaat tot een afronding komen dit jaar. Het schrijven is voor mij een heerlijke verslaving geworden. Mijn kennis kan ik nu op een breder niveau delen. Door de feedback en de begeleiding van Marije blijf ik me doorontwikkelen.”
Eva Ghysels
Eva GhyselsHouse of Human Impact
Lees verder
“Marije heeft mij begeleid met het schrijven van mijn levensverhaal. Ze was zeer betrokken en stelde goede en doortastende vragen. Ze gaf structuur en bracht me tot de kern van mijn verhaal. Ook bracht ze nieuwe inzichten op hoe mijn leven gelopen is. Het heeft me vertrouwen, structuur en rust gegeven. Ik heb eindelijk mijn verhaal geschreven. Hier was ik al 1,5 jaar mee bezig. Voor mij was dit belangrijk omdat het om volledige erkenning gaat van wie ik nu ben en ook omdat ik het meer wil delen zodat het anderen kan inspireren en motiveren om goede keuzes voor jezelf te maken vanuit eigenwaarde en eigenliefde.”
Joke Brons
Joke BronsB2Support
Lees verder
“De kracht van Marije ligt heel duidelijk op het vlak van verbinden. Ze is mijn steun en toeverlaat op schrijfgebied. Voor mijn werkgever ZF redigeerde ze onze nieuwsbrief, die wordt geschreven door ZF-ers zelf, die geen ervaring hebben met het schrijven van nieuwsartikelen. Inmiddels heeft ze met haar bijzondere gave - het verbinden met haar hart - een grote groep professionele vakvrouwen bij elkaar gebracht in een bloggenootschap. Al deze mensen weet ze op een zeer bijzondere wijze ook weer aan elkaar te verbinden, daar waar de behoefte is. Al haar zintuigen gebruikt ze bij het coachen, bij het schrijven van webteksten, het bloggen en bij het trainen van anderen. Ze is positief kritisch, ze motiveert en activeert en is een heel grote inspiratiebron voor mij."
Sonja Broekhuizen
Sonja BroekhuizenWool Awareness
Lees verder
“Ik had na een coachsessie bij Marije een paar bladzijden vol nieuwe titels en ideeën voor het schrijven van blogs, een zo goed als uitgewerkt plan voor mijn VIP-traject en boven alles: enorme waardevolle input en feedback. Aan de hand van de vragen die Marije stelde, haar schrijftips, de korte schrijfopdrachten en de ruimte die ze bood om te delen, was het voor mij meer dan 'alleen maar' een middag schrijven. Dit consult heeft me op vele lagen verdieping gegeven waar ik écht mee vooruit kan. Kortom: een Gouden Randje.”
Previous
Next

Schrijf​consult

Ik ben benieuwd welk verhaal jij wilt delen. En ik help je graag om samen te kijken naar de vorm, want dat kan op allerlei manieren: in een boek, in blogs en artikelen, in memoires, gedichten, korte verhalen, een dagboekvorm, brievenbundels of je websiteteksten.

Mijn meest recente blogs

2020 - WONDR-Experience-27
 • Een sprintje trekken in oktober

  Wat is oktober toch altijd een bijzondere maand. Het heeft iets speciaals, doordat de natuur zo verandert en de overgang van warm naar koud zo voelbaar is. Iedere dag is het weer kijken wat het weer doet; nog net geen tijd voor je winterjas, maar je slippertjes heb je al opgeborgen. Daarom vind ik oktober ...Read more Het bericht Een sprintje trekken in oktober verscheen eerst op Blogzinnig.

 • Waarom willen jongeren niet meer lezen?

  De leesvaardigheid van Nederlandse kinderen en jongeren gaat achteruit en dat baart mij zorgen. De Volkskrant schrijft: Het gevolg is een schrikbarende toename van laaggeletterdheid onder jongeren en volwassenen. Dat is een serieuze handicap in deze geletterde maatschappij. Ik zie het ook bij mijn eigen pubers: ‘lezen is stom’. Ze hebben er de rust niet ...Read more Het bericht Waarom willen jongeren niet meer lezen? verscheen eerst op Blogzinnig.

 • Mijn 10 favoriete kinderboeken

  Veel ouders lezen hun kinderen voor, met name als ze tussen de 2 en 5 jaar zijn. Tussen de 9 en 12 jaar wordt nog maar 40% van de kinderen voorgelezen. Hoe jammer is dat? Voorlezen is namelijk fijn, nuttig, intiem en heel erg leerzaam. Ook als ze nog baby zijn of als ze zelf ...Read more Het bericht Mijn 10 favoriete kinderboeken verscheen eerst op Blogzinnig.

 • Hoe luidt de eerste zin van jouw boek?

  De eerste zin is ongelooflijk bepalend. Eerste zinnen mogen prikkelen, verwonderen, verrassen, verwarren, confronteren, uitnodigen of ontroeren. Er zijn boeken geschreven over de eerste zin van een boek. Zo belangrijk zijn ze dus. Ik geef je een paar voorbeelden. Confronterende zinDe rest van haar leven zou Charlotte Cleve zich de dood van haar zoon verwijten omdat ze ...Read more Het bericht Hoe luidt de eerste zin van jouw boek? verscheen eerst op Blogzinnig.