Schrijfzin

Er was eens een kerstelfje…

Er was eens een kerstelfje, wist je dat? Dit jaar roept het kerstelfje haar elfenvriendjes en -vriendinnetjes bij elkaar, want er is werk aan de winkel. Kerstmis is voor haar altijd een drukke periode, net zoals voor de kerstman, het is tenslotte seizoenswerk, maar dit jaar redt ze het echt niet in haar eentje. “Nu de mensen de kerstdagen niet met z’n allen bij elkaar kunnen komen, is het nog belangrijker dat we ze woordcadeaus sturen” zegt het kerstelfje.

Zo gezegd, zo gedaan. Haar elfenvriendjes- en vriendinnetjes komen naar haar toverachtige huisje toe, hangen hun vleugels aan de kapstok in het halletje en stropen hun mouwtjes op.

Magische, warme sfeer
De woonkamer van het kerstelfje is prachtig verlicht en overal zweeft zachtjes kleurrijke elfenstof in de ruimte. “Ohhhh en ahhhhh” klinkt het; de elfenvriendjes en -vriendinnetjes zijn direct betoverd door de magische, warme sfeer.

Stapels kerstkaarten en briefpapier
Wat ze ook zien, zijn stapels kerstkaarten en briefpapier; de woonkamer is er mee bezaaid. “Waar heb je dat gekocht?” vraagt het nieuwsgierige elfje. “Oh, overal, bij Meerleuks.nl, het Kruidvat, de Hema, de Action… Gisteren ben ik zelfs nog even naar Londen gevlogen, want daar is de keuze helemaal reuze! En kijk, deze kaarten heb ik zelf gemaakt, met mijn elfenkindjes. Urenlang hebben we hier aan tafel gefröbeld.”

Het elfenritme
Vastberaden om iedereen een mooi woordcadeau te sturen, gaan de elfjes aan de slag. Ze dichten erop los: 1, 2, 3, 4, 1… dat is het elfenritme. Het kerstelfje kijkt tevreden rond en maakt voor haar vriendjes en vriendinnetjes een grote, warme kan elfenglühwein. Dat doet de schrijfinspiratie ten goede.

Woordcadeau
De elfjes schrijven tot diep in de nacht. Het kerstelfje gluurt naar de stapels post op de tafel en leest even snel:

Wij
verwarmen jou
met dit woordcadeau
recht uit ons hart
Papa

Intieme dichtvorm
Ze is meteen geraakt, ook al is het elfje voor iemand geschreven die ze niet kent. Ze voelt direct weer de magie van deze waardevolle en intieme dichtvorm. Ze hoeven ook niet te rijmen, mag wel hoor, maar dat geeft veel ruimte om de juiste woorden te vangen.

Daar is de kerstman
Het kerstelfje schrikt op uit haar gedachten, want er klinkt geklingel buiten. Ah, daar is de kerstman. Gelukkig is zijn arreslee leeg. De elfenvriendjes en -vriendinnetjes leggen even hun pen en kleurstiften neer, trekken hun warme vleugeltjes aan en helpen de kerstman met de stapels kaarten en brieven die hoog worden opgestapeld in de arreslee.

Verder schrijven
“Zo” zegt de kerstman, “dan lust ik eerst een goed glas rode Port en dan ga ik daarna al die woordcadeaus bezorgen bij de mensen thuis.” Hij doet zijn mooie mondkapje op (met rendieren ziet het kerstelfje, leuk, ‘die wil ook wel’ denkt ze) en ploft neer in de fauteuil naast de kerstboom en de openhaard in het knusse elfenhuisje. De anderen nemen weer plaats aan de eettafel om verder te schrijven, want er is nog een hoop te doen.

Liefdevolle kerstwensen
Wil jij dit jaar ook extra veel aandacht geven aan liefdevolle kerstwensen? Schrijf een elfje aan de mensen die het nodig hebben. Het is zo ontzettend fijn om een woordcadeau te ontvangen dat met aandacht is geschreven.

Elfjes bestaan
Krijg jij, net als ik, ook nooit genoeg van de elfjesmagie? Bestel dan alvast mijn kinderboek Elfjes bestaan. Een liefdevol voorleesboek met meer dan 30 elfjes en prachtige illustraties. Zo verspreiden we de magie met elkaar.

Hoofdredacteur Blogzinnig en Spanjeliefhebbers, schrijfcoach, -trainer en eindredacteur
Ondernemer sinds 2014
Leert zzp’ers om schrijvend te ondernemen vanuit hun hart en bouwt pure websites voor pure ondernemers.

www.schrijfzin.com
www.purewebsites.nl
www.spanjeliefhebbers.nl

Het bericht Er was eens een kerstelfje… verscheen eerst op Blogzinnig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me