Schrijfzin

ZAL IK JOUW TEKSTEN OF MANUSCRIPT REDIGEREN?

Eindredactie manuscript

Ik heb van diverse auteurs hun manuscript of ebook mogen redigeren. Voor mij is dat echt een cadeautje om te doen. Ik houd namelijk enorm van lezen en wil als perfectionist dat er geen foutje meer in staat.

Hoe werkt het?
Ik check jouw manuscript of ebook op spelling, grammatica, duidelijke en begrijpelijke taal, interpuncties en consistent taalgebruik. Ook denk ik mee over een logische opbouw, structuur, hoofdstukindeling en -volgorde, als je dat wenst. 

Mijn kritische bril
Ik verplaats mij in jouw ideale lezer en zet mijn kritische bril op, zodat het eindresultaat van jouw manuscript gewoon perfect is. Voor minder doe ik het niet. Ik check vervolgens ook nog de proefdruk (pdf) van jouw boek om de laatste foutjes na vormgeving eruit te vissen.

Prijsopgaaf o.b.v. aantal woorden
Ik lever een prijsopgaaf op maat, afhankelijk van het aantal woorden. Ter indicatie: het redigeren van een manuscript van 20.000 woorden kost 320 euro. Neem hierover contact met mij op.

Strippenkaart eindredactie voor foutloze teksten

Strippenkaart
Wil jij ook graag een professionele indruk maken en foutloze teksten publiceren? Ik kan jouw blogs, nieuwsbrieven of webpagina’s binnen 48 uur checken op spelling, grammatica, typefoutjes en interpuncties. Dit gaat heel gemakkelijk met een strippenkaart, te gebruiken voor 10 teksten. 

Denk hierbij aan:

Nieuwsbrieven

Blogs

Artikelen

Webpagina's

Direct mailings

Persberichten

Vacatureteksten

Voor proefdrukken, opleidingsgidsen, cursusmateriaal e.d. reken ik meer strippen, afhankelijk van het aantal pagina’s. Dit bespreek ik vooraf met jou.

10 strippen voor € 197,-

Prijs is exclusief btw

Welke boeken heb ik al geredigeerd? Kijk in de etalage van mijn boekwinkel.

Wat zeggen mijn klanten?

Marianne Panneman
Marianne PannemanSchrijf je loopbaan
Lees verder
“Marije, erg fijn dat jij de (eind)redactie van mijn boek Schrijf je Loopbaan hebt gedaan. Dit heeft het boek nog beter leesbaar gemaakt. Dank voor het fijne samenwerken!"
Susan van der Beek
Susan van der BeekHartmama
Lees verder
“Ik ken Marije al een aantal jaren. We hebben samen een tijdschrift gemaakt voor samengestelde gezinnen, waardoor ik haar kwaliteiten als eindredacteur kende. Voor mijn boek Hartmama, over jong ouderverlies, koos ik daarom als vanzelfsprekend Marije als eindredacteur. Gelukkig zei ze onmiddellijk ja! Marije is heel recht door zee in haar feedback en ze heeft de gave om het beste uit een verhaal te halen. Niet alleen door pure redactie te doen, vooral ook door verhaallijn in de gaten te houden en aan te geven wat er mist, of hoe een andere volgorde logischer is voor de lezer. Ze werkt nauwkeurig, is creatief en betrokken. Dank je wel Marije, voor jouw enorme inzet en de manier waarop je mijn manuscript hebt gekoesterd, want zo voelt het. Jij kent mij, blijft dichtbij mijn taal en maakt het nog mooier.”
Anurag ten Klooster
Anurag ten KloosterHet leven aanvaarden met mindfulness en zelfcompassie
Lees verder
“Jeetje, wat schrijf jij fijn’ was het eerste wat Marije mij aan feedback gaf. Marije gaf mij vertrouwen het boek tot een mooi geheel te maken. Ze heeft me geholpen met titels van mijn hoofdstukken scherper te maken, opbouw van het voorwoord en achterflaptekst en diverse taalfoutjes. Mijn inhoud mocht blijven zoals die was. Marije heeft me ook geholpen met een tekst die ik kon gebruiken om uitgevers te benaderen. En dat heeft volgens mij echt geholpen om een uitgever enthousiast te krijgen. Toen ik dit boek - 'Het leven aanvaarden met mindfulness en zelfcompassie' - bij de uitgever aanleverde, reageerde de uitgever dat het perfect was aangeleverd. En naast dit alles ben je vooral een heel prettig persoon om mee te werken. Dank je wel daarvoor Marije.”
Monique Daal
Monique DaalNo Limit Parenting
Lees verder
“In mijn zoektocht naar een redacteur voor mijn boek ’No Limit Parenting’ kwam ik via Jolanda Pikkaart bij Marije terecht. En er was meteen een klik! Wat ik vooral prettig vond, was dat ze mijn manuscript met veel respect behandelde. Ze bleef dicht bij de oorspronkelijke tekst, maar haalde daar feilloos de inconsistenties uit en deed heel precies stukjes bijschaven waardoor het verhaal steviger werd. Mijn boek is er tekstueel beter van geworden, terwijl mijn ‘stem’ behouden bleef. Ook gaf ze me tips voor de promotie van mijn boek en ging er heel flexibel mee om, toen ik halverwege besloot een hoofdstuk toe te voegen. Ik kan Marije zeker aanbevelen om genoemde redenen, maar bovenal is Marije ook een fijn mens om mee te werken!”
Sandy Vangageldonk
Sandy VangageldonkInclusief Ouders
Lees verder
“Super dank voor je feedback. Lekker met de rode pen in de weer gegaan. Wat heb ik geworsteld met mijn homepage en Over mij pagina. Wat ben ik blij met jouw kritische blik. Ik heb jouw wijzigingen nu helemaal verwerkt en ben enorm tevreden! Het is veel beter leesbaar.”
Previous
Next
0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me