Schrijfzin

De metamorfose van Schrijfzin

‘Kies ik voor oud of kies ik voor nieuw?’ Die vraag stelde ik mezelf vaak tijdens de coronacrisis. Ik had erin kunnen blijven hangen, in de teleurstelling dat mijn zinnenprikkelende schrijftrainingen aan zee niet konden doorgaan door corona. Of die fantastische NLP schrijf intensive in Málaga. Maar ik bleek toch meer ondernemersbloed in me te hebben dan ik altijd heb gedacht.

Door de rust die corona me bracht, ontstond er een enorme creatieflow. Ik werd auteur, schrijfster. Een échte, die boeken schrijft weet je wel? Als schrijfcoach, blogger en eindredacteur best een hele logische vervolgstap en een langgekoesterde wens. Maar voorheen had en nam ik de tijd er niet voor. Nu wel.

Het nieuwe ondernemen
Ik heb heel bewust voor nieuw gekozen, een nieuwe manier van creëren en ondernemen. Vandaag gaat mijn nieuwe website live. Een kleine metamorfose, want ik blijf dicht bij mijn talent en mijn core business. Maar sinds ik in die creatieflow zit, rolt het ene na het andere manuscript uit mijn toetsenbord. Ik wil niets anders meer dan boeken schrijven en anderen begeleiden met het schrijven van hun boek. Of boeken redigeren, ook heerlijk!

Mezelf vrijmaken
Na een supergave fotoshoot bij Wondr Experience in Amsterdam en Boekhandel De Mandarein in Gorinchem, ging manlief afgelopen najaar aan de slag met het bouwen van mijn nieuwe website. En ik ging schrijven; al mijn trainingservaring heb ik omgetoverd naar de meest verrukkelijke online trainingen. Niet omdat het niet anders kan door corona, maar vooral omdat ik mezelf vrijmaak. Op die manier blijft mijn agenda redelijk leeg en heb ik dus alle tijd om te schrijven en te coachen, wanneer ik maar wil. Die flow kun je namelijk niet plannen. Die flow is er ineens en dan pak je door. Wanneer mijn agenda voortdurend nokvol zit met afspraken (zoals trainingsdagen), dan voel ik niet de ruimte, dan prop ik mijn creatiekracht in wat verloren uurtjes. En dat werkt niet.

Dankbaar
Maar zonder de live trainingservaring, al die vlieguren die ik heb gemaakt, had ik nu nooit een online business kunnen draaien. Dus ik ben dankbaar voor de investeringen die ik de afgelopen zeven jaar heb gedaan in mijzelf, mijn bedrijf en mijn klanten.

Nieuwe keuzes
Mijn klanten… ik koester ze en ik ben zo trots op ze, want wat zie ik veel ondernemers beschikken over een geweldig improvisatietalent. Ik ben heel benieuwd of dat na corona zo blijft. Of kiezen de meeste mensen ervoor om weer terug te gaan naar het oude? Is het verlangen naar hoe het was dan zo groot? Ik denk dat iedereen die vraag aan zichzelf moet stellen. Nu is namelijk hét moment om nieuwe keuzes te maken.

Vrijheid
Hoe maak jij jezelf meer vrij? Zodat je kunt doen wat je het allerliefste doet? Mijn vrijheidsdrang was een van de redenen om in 2014 mijn vaste baan op te zeggen en Schrijfzin op te richten, mijn eigen bedrijf. Die vrijheid illustreert ook mijn verlangen om over een paar jaar in Spanje te gaan wonen. Het mooie is, ik pak mijn bedrijf dan op en kan aan het zwembad, op mijn Spaanse veranda gewoon doorgaan met ondernemen, creëren en boeken schrijven.

Schommelen
Dat toekomstbeeld stemt mij intens gelukkig. De illustratie hierboven geeft die vrijheid goed weer. Wanneer heb jij voor het laatst geschommeld? Ik vind schommelen zo fijn! Helemaal als iemand je liefdevol duwt. Het is overigens een van de 34 illustraties, gemaakt door Maureen Hennep, uit mijn boek Elfjes bestaan dat eind deze maand verschijnt. Heb jij ‘m al besteld? Dat kan bij Droomvallei Uitgeverij, klik hier.

Een liefdevolle schrijfduw
Het is nu aan het begin van een nieuw jaar een geschikt moment om na te denken waar jij voor kiest. Voor het vertrouwde oude of het spannende nieuwe?

Heb je behoefte aan een liefdevolle schrijfduw in je rug? Dan begeleid ik je graag. Mail me jouw schrijfplan of -voornemen voor het nieuwe jaar: marije@schrijfzin.com. Ik wens je een magisch mooi 2021.

Auteur, schrijfcoach & eindredacteur

Ondernemer sinds 2014

Wat wordt jouw verhaal? Ik ben benieuwd welk verhaal jij wilt delen. En ik help je graag om samen te kijken naar de vorm, want dat kan op allerlei manieren: in een boek, in blogs en artikelen, in memoires, gedichten, korte verhalen, een dagboekvorm, brievenbundels of je websiteteksten.

www.schrijfzin.com

www.blogzinnig.nl

www.spanjeliefhebbers.nl

Het bericht De metamorfose van Schrijfzin verscheen eerst op Blogzinnig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me