Daarom zijn we hier

We hebben er allebei altijd last van, mijn vriend en ik: winterdepressie. Ik haat de periode november-maart in Nederland en worstel mij er ieder jaar weer doorheen. Ook de wispelturige zomers met wekenlang regen, en af en toe een idioot vochtige warme dag, vind ik niet fijn. Mijn vriend (hij is Indo nota bene) voelt aan zijn lijf wanneer er onweer of storm op komst is. Alleen met positief denken - we kunnen heel goed onze stemming managen - redden we het niet, merken we. Echter, onze Spaanse droom visualiseren en concretiseren, helpt wel. En daarom zijn we hier, in Zuid-Spanje. Dit is ons toekomstige thuis. Hier gaan wij ergens wonen en werken zodra onze kinderen hun middelbare schooldiploma hebben gehaald.

samen

Waarom niet nu al? vragen veel mensen ons. De reden is heel simpel: wij hebben duidelijk afspraken met onze ex-partners, vastgelegd in ouderschapsplannen en convenanten, bezegeld door de rechtbank. Ik heb zelfs een co-ouderschap met de vader van mijn kinderen. Dus daar gaan we niet aan morrelen.

Frankrijk óf Spanje
Toch genieten we al enorm van de voorpret. Zo overwogen we vorig jaar zomer nog een toekomstige emigratie naar Frankrijk óf Spanje en genoten we met ons samengestelde gezin in de Languedoc. Maar omdat een zo lang mogelijk warm klimaat onze hoofdvereiste is, viel Frankrijk toch af. Jammer, want ik spreek de taal al en mijn oudste zoon heeft serieuze prof rugby ambities in Frankrijk. Maar dan herinner ik mij weer de verregende meivakantie in Girona, 5 jaar geleden. Twee weken lang viel het met bakken uit de lucht. "De onstuimige Pyreneeën" zeiden de plaatselijke Catalanen. En dat is waar.

Andalusische bruiloft
Vervolgens herinner ik mij de Spaanse bruiloft van mijn vriendin in Granada, in november. Met onze winterjassen en laarzen aan landden we op de luchthaven Malaga. Het was 25 graden en dat bleef het 3 dagen lang. We kochten nog Sinterklaascadeaus in Granada en genoten intens van de Andalusische bruiloft met honderden gasten, in een prachtige villa met uitzicht op het Alhambra. En het salsa-dansen tot in de vroege uurtjes. Hmmmm…. Zo kan ook.

Skiën in de Sierra Nevada
Dus ons besluit is genomen: we gaan wonen in Zuid-Spanje, waar we zelfs gedurende de 3 maanden dat het daar wél winter is, kunnen skiën in de Sierra Nevada. Hoe cool is dat?

Tussen Valencia en Sevilla
Daarom zijn we hier. Om te genieten. En om te ontdekken waar wel wel en niet zouden willen wonen. Het zoekgebied is nu nog groot, namelijk tussen Valencia en Sevilla, en de kust. Lekker rondtoeren en de cultuur proeven. Wat bevalt ons wel, wat niet? Dát is pas voorpret!