Verkenning op de fiets

Na twee dagen strand, flaneren over de boulevard van Playa de las Arenas, veel mojito's, tapa's en paella's, besluiten we om de oude binnenstad van Valencia op de fiets te gaan verkennen.

Valencia-fiets


Knettergek natuurlijk, want het is 38 graden en Ferry heeft al twintig jaar niet meer gefietst (hij haat fietsen), maar ik heb hem overtuigd. Vanaf ons hotel aan het strand blijkt het nog een hele rit te zijn naar de oude binnenstad, zo'n 10 km. Maar de fietspaden zijn voortreffelijk, bijna het niveau van Nederland.

Valencia-binnenstad

Genietend van de prachtige pleintjes, winkelstraten en de vele kerken, horen we ineens een heleboel getrommel. Snel fietsen we op het geluid af en we belanden midden in een stoet van Zuid-Amerikaanse folklore. We parkeren de fietsen en ik ben Ferry met zijn fotocamera direct kwijt. Ook ik kijk mijn ogen uit. Een soort zomercarnaval zonder praalwagens, maar dansende en muziek makende Peruanen, Brazilianen, Bolivianen, Argentijnen, enz. komen voorbij. In de meest kleurrijke klederdracht die ik ooit heb gezien. Ze dansen allemaal hun eigen culturele ritme.

Valencia-zomercarnaval

Nadat we twee uur lang hebben genoten van dit schouwspel en een Nestea (Icetea kennen ze in Spanje niet), wandelen we verder met de fiets aan de hand. Wat een heerlijke stad, wat een relaxte sfeer. En we boffen, want we zien ook nog een bruiloftsgezelschap - op en top gekleed, vooral de dames - voor een klein kerkje aan een pittoresk pleintje.

Valencia-architectuur

Op de terugweg nemen we een andere route, namelijk door het 7-kilometer lange stadspark dat dwars door Valencia slingert. Een soort Vondelpark. Een prachtige fietsroute die leidt langs de architectonische hoogstandjes 'La Ciutat de les Arts'. In de gebouwen zitten musea die we graag een andere keer uitgebreid willen bezoeken. Nu genieten we van de prachtige waterpartijen, het uitzicht en geven we onze billen (zadelpijn) even rust.

Rond Spaanse etenstijd, 22:00 uur, arriveren we weer op onze favoriete boulevard waar we met mojito's proosten op deze heerlijke dag. En wat ben ik trots op de fietsprestaties van Ferry. hij is het nog niet verleerd.