Nu met het hele gezin

We zijn er weer. In Spanje. Dromen komen uit. We hadden als doel om deze zomer met de kinderen Andalusië te verkennen. We hebben keihard gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Ferry heeft sinds een paar maanden een grote lease-auto waar we met z'n zessen inpassen en zelfs in het buitenland gratis mogen tanken. Hoe cool is dat?

D2X_8326-bewerkt

Route du Soleil
Afgelopen woensdag hebben we Jesse en Meike opgehaald in Oosterhout en zijn we doorgereden naar Nancy. Na een prima overnachting reden we donderdag over de Route du Soleil naar Vias, Languedoc. Stijn en Giel waren daar al twee weken met hun vader vakantie aan het vieren. Op vrijdag genieten we in Vias van een fijne stranddag en Quartorze Juillet. Overal muziek op straat en grote vuurwerkshows. Zaterdagochtend halen we al vroeg mijn jongens op in Sérignan. Heerlijk om ze na twee weken weer bij me te hebben. Puberzoon Jesse is dolgelukkig om zijn stiefbroers weer te zien en zijn dwarse pubergedrag slaat in een paar minuten om. We hebben een lange reisdag voor de boeg, van Sérignan naar Valencia. Maar eenmaal de Spaanse grens over, kunnen we goed doorrijden.

D2X_8311

Een zondag in Valencia
Valencia voelt als thuiskomen. We waren hier nog maar 11 maanden geleden met z'n tweetjes. Toen in een klein hotelletje aan de boulevard, nu in groot hotel buiten de stad. Hier konden we een studio boeken voor 6 personen, perfect dus. Gelukkig weten we nog goed de weg, dus we parkeren de auto gewoon in de binnenstad van Valencia. Het is zondag, dus de Valencianen zijn zelf ook lekker aan het flaneren en recreëren. We maken een prachtige stadswandeling met de kinderen en ook zij zijn op slag verliefd op de oude binnenstad, de mooie pleintjes, de fijne sfeer, het Turia park en natuurlijk de architectonische hoogstandjes van
la Ciudad de las Artes y las Ciencias.

D2X_8369-bewerkt-bewerkt

Onze eerste paella
Na een frisse duik in het hotelzwembad rijden we naar het strand Las Arenas om tussen de Spanjaarden te flaneren over de boulevard en natuurlijk onze eerste paella te eten. Tijdens het diner hebben we whatsapp contact met de vriendin van Ferry's beste vriend. Zij komt uit Valencia en is er nu met haar moeder en oudste zoon Thomas. Ze komen gezellig naar de boulevard om nog even met ons te borrelen. Leuk voor Stijn, want Thomas is net zo oud. Onze 16-jarige zoons kijken nieuwsgierig naar onze mojito's. Maar ja, de Nederlandse alcoholwetgeving is streng.

We hebben die ene dag in Valencia goed benut en weten dat we hier nog heel vaak terug gaan komen. Vandaag rijden we door naar Velez-Malaga. Gelukkig hebben we nog geen idee wat ons te wachten staat….