7 Gave Facebookpagina's over Spanje

Omdat Andalusiē mijn hart heeft gestolen, volg ik op Facebook al een tijd de pagina Hart van Andalusiē. Iedere dag worden hier zulke gave dingen gedeeld. Waar wanneer de marktjes zijn, fijne B&B's, onontdekte plaatsjes en natuurschoon, mooie routes, enz. Het zit inmiddels in mijn systeem: first thing in the morning = check de pagina Hart van Andalusiē. Ik ben verder gaan zoeken en heb 7 gave Spanje-Facebookpagina's voor je op een rijtje gezet. Ik ben inmiddels een trouwe volger.

hartvanandalusie
Zoals ze zelf zeggen: "Andalusië heeft alles. Schitterende stranden, pittoreske witte dorpjes, wilde natuur, adventure en natuurlijk heerlijk eten. De leukste tips, uitjes, restaurants vind je op deze pagina." Deze pagina staat met stip op 1!

SpanjeVandaag
Wil je op de hoogte blijven van het actuele nieuws in Spanje? Volg dan deze pagina. De redactie van SpanjeVandaag leest dagelijks tientallen Spaanse kranten om daar interessante nieuwsberichten uit te halen en te vertalen naar het Nederlands, zodat ook de lezers die (nog) geen Spaans spreken/lezen op de hoogte kunnen blijven van hun favoriete vakantieland en/of woonplaats of streek. SpanjeVandaag brengt nieuwsitems die we in de Nederlandse media niet tegenkomen. Erg interessant!

Mas Spanje
Het is een reisbureau dat gespecialiseerd is in Spanje-reizen, maar de berichten die ze delen zijn ongelooflijk leuk en inspirerend. Echt van alles: cultuur, natuur, strand, auto- en wijnroutes, wandelen, fietsen en een breed aanbod van accommodatie van kleinschalige hotels, parador hotels, wellness spa hotels, vakantiehuizen, campings etc. Echt heel leuk!

espanje
Espanje
Een glossy magazine dat je gewoon in de boekhandel kunt kopen. Ik word door het volgen van deze pagina regelmatig getriggerd om het magazine te kopen. Zoals in het huidige nummer een uitgebreid artikel over Salamanca. Staat ook op mijn verlanglijst, dus hup, naar de boekhandel. En de redacteuren plaatsen interessante actuele berichten. Van binnenuit, omdat ze er wonen i.p.v. buitenaf. De echte verhalen, daar houd ik van.

Ontspanjehier
Ook een favoriet van mij, omdat ze hier veel berichten posten over kleinschalige flamenco optredens, tentoonstellingen, concerten in een kathedraal, lokale festivals en natuurlijk de feria's. Als je kaartjes wilt voor een Spaans optreden ergens, doe je er verstandig aan om deze pagina goed in de gaten te houden. Overigens gericht op Andalusiē.

Spanjetoptien.nl
Geen Facebookpagina, maar een website. Met weinig diepgang, maar wel erg praktisch. Ik kwam hier bijvoorbeeld terecht toen ik op zoek was naar een waterpretpark in de buurt van Valencia. Als je eerst even deze website checkt, voorkom je een onduidelijke zoektocht via Google op Spaanse (vaak slechte) websites.

Nederlandstaligen in Spanje
Een pagina waar alle Nederlandstaligen in Spanje kunnen praten, verkopen, reclame kunnen maken. Je vindt hier veel informatie over de huizenmarkt, er worden interessante vacatures gedeeld en je kunt je vragen stellen. Een leuke community waar iedereen behulpzaam is.Heb jij nog goede tips voor Spanje-pagina's om te volgen? Laat het me weten! Ik ben onverzadigbaar.