Mijn hoofd is leeg

Wat een rust en ontspanning ervaar ik hier. Terwijl het harde getjilp van de krekels het zachte gekabbel van het fonteintje overruled, ruik ik een mengelmoes van bloemig en dennengeur. Ik schuif nog een turquoise kussen achter mijn rug zodat ik comfortabel zit op de gietijzeren bank van het terras in dit kasteelhotel. Het is middernacht en ik schat de temperatuur op 28 graden. Hier in het bergdorpje Monda, in de Sierra de las Nieves, zo'n 12 km landinwaarts achter Marbella, kan ik niet anders dan in het hier en nu zijn.

terrascastillo

Ik probeer te focussen op de komende weken: de kinderen weer naar school, de workshops die ik heb gepland, de nieuwbrieven en magazines die ik voor klanten ga schrijven… Het lukt mij niet. Ik heb heel veel zin om weer aan de slag te gaan, maar het lukt me hier echt niet om vooruit te denken. Mijn hoofd is leeg. Mijn lijf voelt ontspannen. Mijn hart is vol van liefde voor de man naast mij die lekker op zijn iPad Spaanse finca's aan het zoeken is. Mijn maag verteert de voortreffelijke tonijn die ik vanavond het gegeten. En de mojito waar ik nu van nip.

droomhuis

'Het is goed, je hoeft alleen maar te zijn' zegt mijn hoofd. En ik voel, dat is waar. Ik herinner me weer de veertjes die ik al wekenlang iedere dag op straat zie liggen. Eerst in België, waar we in het begin van de vakantie waren, toen in Spanje. Telkens als ik een veertje zie, glimlach ik en zijn de volgende woorden er: liefde - zijn - vertrouwen.

ondergaandezon

De lieve Spaanse ober zet 2 nieuwe volle glazen voor ons neer; een mojito en een sangria met vers fruit en munt. Wat een genot. Ik leun mijn hoofd op de schouder van mijn lief en kijk mee naar de huizen op zijn tablet. De ohhh's en ahhhh's volgen. We verwonderen ons en dromen die laatste vakantienacht allebei over ons Spaanse huis.