Surfparadijs tussen de stieren

Vandaag een prachtige reis gemaakt van Sevilla naar Monda. Eerst door wat saaie akkerlanden naar Jerez de la Frontera. Toen door naar Cadiz, over de mooie brug over de Guadalquivir die hier uitmondt in de zee. Cadiz ligt op een schiereiland en heeft een gigantische haven. Als Rotterdammers genieten wij hier natuurlijk van. Evenals van de contrasten in deze stad: de eindeloos lange stranden, lelijke appartementencomplexen en schitterende robuuste binnenstad.

brugCadiz

De weg vervolgt van Cadiz naar Vejer de la Frontera, eerst een saaie route, maar vanaf Vejer wordt de weg bergachtiger, rijd je langs mooie witte dorpjes en zie je kilometerslang alleen maar grazende toros. Hier zitten alle stierenfarms; zo veel heb ik er nog nooit bij elkaar gezien. Dan daalt de weg af naar Tarifa. En wow, dat is een groot surfparadijs. Vanaf de weg zien we honderden kleurrijke zeilen op zee, net voorbij de grazende stieren. Een bizar en uniek plaatje.

stier (1)


Tarifa

In Tarifa stoppen we wat langer dan we in Jerez en Cadiz deden, want de sfeer is zo gezellig! Het lijkt wel klein Ibiza; een combinatie van flowerpower en superhip. Ik
moet hier echt even winkelen. Een uur later stap ik met nieuwe schoenen (voor 20 euro!) en een grote strandtas blij en voldaan weer de auto in.
Ondanks dat Tarifa heel toeristisch is, er een meer opfokte sfeer heerst dan bijv in Granada en dat het minder authentiek Spaans is dan Sevilla, wil ik hier zeker nog terugkomen! Met m'n 4 pubers natuurlijk, want zo'n hip and happening surfparadijs vinden ze zeker weten te gek. En aan de overkant van de Straat van Gibraltar zien we Marokko liggen, hoe gaaf is dat?

Tarifa

Costa del Sol

De route van Tarifa naar Gibraltar is voor Ferry een genot, over de bochtige bergweggetjes en prachtige uitzichten over de baaien. Na Algeciras zien we helaas vooral de foeilelijke urbanisaties langs de Costa del Sol. Even omschakelen en bij Marbella duiken we snel de Sierra de las Nieves in, richting Monda. Benieuwd waar we nu weer terechtkomen.

witdorpje