3 Verrukkelijke Spaanstalige Netflixseries

Spaanse series zijn momenteel hot. Daar ben ik heel blij mee, want zo blijf ik thuis in Nederland nog lekker wegzwijmelen in Spaanse sferen. En het is natuurlijk hartstikke goed om de taal te leren, om veel Spaans te horen. Ik geef je 3 Netflix-tips van series die ik verrukkelijk vond. En nog 2 bonustips!

1. Gran Hotel
granhotel
Julio, een arme, maar zeer charmante jongeman reist per trein naar het prestigieuze Gran Hotel. Het is 1905 in Spanje en in dit sprookjesachtige kasteel werkte zijn zus, waar hij al wekenlang niks meer van hoort. Hij besluit uit te zoeken wat er is gebeurd en vermomt zich als ober om de waarheid te achterhalen. Zijn zoektocht levert een zeer boeiende en spannende serie op die je terugbrengt naar Zuid-Europa van honderd jaar geleden, waar de adel nog veel aanzien genoot. Gran Hotel is een detectiveserie vol romantiek, drama, misdaad en een flink vleugje thriller.
Bekijk
hier de trailer.

2. Las chicas del cable
laschicas
Het verhaal gaat over de levensdromen van een aantal jonge vrouwen. Ze zijn op zoek naar hun eigen identiteit in het Spanje van koning Alfonso XIII, waar mannen de dienst uitmaken en van vrouwen simpelweg wordt verwacht dat ze baren, koken en poetsen. De twintigers Alba, Carlota, Ángeles en María gaan – al dan niet gedwongen door de omstandigheden – voor zichzelf zorgen. De jonge Spaanse vrouwen vinden elkaar als ze net als vele anderen solliciteren bij de Nationale Spaanse Telefoonmaatschappij (CTNE). Als kabelmeisjes moeten ze in een telefooncentrale verbindingen leggen tussen bellende mannen. In het gebouw van de telefoonmaatschappij lopen de verschillende verhaallijnen door elkaar.
Bekijk
hier de trailer.

3. Velvet
velvet
Tijdens de regeerperiode van Franco verlaat Ana Rivera López als kind haar dorp om in de grote stad Madrid te gaan werken. Ze wordt bij Velvet opgeleid tot naaister en is daar erg goed in. Velvet is één van de meest prestigieuze kledingzaken van Spanje. Wanneer Ana naar de zaak komt wordt ze al snel vriendjes met Alberto Márquez Navarro, hij is de erfgenaam van de winkel. Ze groeien samen op en het is een kwestie van tijd voor ze ook op elkaar verliefd worden. Daar ontstaat dan wel gelijk het grote probleem. Want hoe kan Alberto nou ooit een relatie krijgen met een meisje van de werkvloer?
Bekijk
hier de trailer.


BONUSTIPS

Mar de Plástico
mardeplastico
Deze Netflixserie kreeg ik afgelopen week getipt van een klant van me. Zij is ook gek op Spanje en kijkt deze serie met haar man. Dat is leuk, want de andere 3 series zijn wel echt voor vrouwen.

Een agent onderzoekt de moord op een jonge vrouw in een Zuid-Spaanse plaats waar etnische spanningen hoog oplopen tussen de werknemers van de vele serres.

Bekijk hier de trailer.

Narcos
Narcos
Heb je deel 1 en 2 van Narcos nog niet gezien? Dompel je dan lekker onder in deze dramaseries over de drugskartels in Colombia. Narcos vertelt het waar gebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchtste drugsbaron Pablo Escobar. Goed nieuws, want vanaf 1 september is seizoen 3 te zien op Netflix!
Bekijk
hier de trailer.

Bronnen: netflix-nederland.nl, NRC.nl, YouTube.com