Geef een elfje cadeau!

Als jij een verjaardagskaart stuurt naar iemand, schrijf je dan ook meestal: ‘Van harte gefeliciteerd met je verjaardag’? Hoe cliché en saai is dat? Of, nog onpersoonlijker: een whatsapp’je. Dan ben je wellicht nog korter van stof dan op een verjaardagskaart. Hoe verrassend en oprecht is het om iemand een tekst te sturen die echt raakt? Je zult zien wat dat met de ontvanger van de kaart doet!

12592412_1096977110326408_7799275585466594406_n

Een ideale manier om je felicitaties (of andere hartenwensen) te verwoorden is via een elfje. Een elfje is een kort gedicht van 11 woorden, verdeeld over 5 regels, volgens een vaste structuur:
eerste regel: 1 woord
tweede regel:  2 woorden
derde regel: 3 woorden
vierde regel: 4 woorden
vijfde regel: 1 woord

Het elfje hoeft niet te rijmen. Bijvoorbeeld:
Mooie
jarige vriendin
eindelijk ook 40
dat vieren we vandaag
Partytime!

De ontvanger van een elfje is vaak aangenaam verrast, omdat het een originele boodschap betreft en jij er duidelijk even voor bent gaan zitten. Aandacht voor de jarige, daar gaat het om.

Wil jij meer creatieve schrijfvormen leren? Volg dan een korte workshop van 3 uur bij mij en oefen om elfjes, ronddelen, woordgedichten en haiku’s te schrijven.

Schrijfschool
Wil jij schrijven vanuit je hart? Om jezelf en je bedrijf op authentieke, begrijpelijke en toegankelijke wijze te etaleren? Om daar woorden aan te geven, zodat het klopt bij wie jij bent, bij jouw gave? Kom dan naar de Schrijfschool. Een cadeautje aan jezelf. Jouw teksten gaan voor je werken.