Schrijfzin

7 Boekcadeaus voor onder de kerstboom

Heb jij alle kerstcadeaus al ingeslagen? Of werd je overvallen door de lockdown met sluiting van de winkels? Gelukkig leven we in de 21e eeuw en kunnen we makkelijk online bestellen. En ondanks dat je kerstmis nu niet met al je familie en vrienden kunt vieren, kun je ze wel een liefdevol geschenk sturen natuurlijk. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we attent zijn naar elkaar, liefde en aandacht geven. Dat kan ook prima op afstand.

Ik ben dol op boekcadeaus. Het liefst geef ik anderen een boek en al helemaal boeken van mijn klanten. Ik ben er namelijk groot voorstander van dat de (nog) onbekende auteurs een groter podium krijgen. Ook in de schappen van de boekwinkels. Wanneer de boekhandels het lef hebben om de boeken van de onbekende auteurs vooraan te etaleren, verrassen ze hun klanten enorm!

Kerstcadeauboeken
Het afgelopen jaar hebben maar liefs 7 klanten van mij een boek uitgegeven. Het zijn allemaal totaal verschillende boeken, dat maakt mijn werk ook zo leuk. Daarom geef ik jou 7 kerstcadeautips. Help deze schrijvers en ondernemers door het boek op hun website of bij hun uitgeverij te bestellen.

Let op de signalen
Nog een tip: Lees de toelichting die ik bij ieder boek heb geschreven en wees alert op de signalen die jij krijgt. Voel je meteen: dit boek wil ik mezelf cadeau geven? Of flitst er een naam van iemand door je hoofd? Of krijg je een WhatsApp of telefoontje van een goede vriendin precies op het moment dat je dit blog leest? Nou, je snapt het al: volg die signalen op, want het is blijkbaar de bedoeling dat je dat boek aan hem of haar cadeau gaat geven.

Het Mantra Coloring book is gemaakt door mijn eigen illustrator Maureen Hennep. In coronatijd enorm populair, want het is zo ontspannen om te kleuren. Kleuren is ook een goede manier om je gedachtestroom te verminderen, zodat er ruimte ontstaat voor oplossingen en ideeën. Erg prettig! 

Het boek kost € 19,95 en kun je bestellen bij Droomvallei Uitgeverij.

Op haar website perfectiedrang.nl schrijft de auteur: ‘Ik ben Roos, dwangmatig perfectionist. Ik stel mijn hele leven al hoge eisen aan mijzelf, waardoor ik ontzettend succesvol geworden ben, maar ook heel ongelukkig. Door schade en schande heb ik ervaren dat perfectionisme niet alleen een kwaliteit is, maar ook een diepe valkuil. Een valkuil waar je ziek van kan worden en maar moeilijk weer uit kan klimmen.’ En daar gaat haar boek ook over. Het is een aangrijpende roman over de hoofdpersoon Anne, deels gebaseerd op haar eigen leven als moeder van twee jonge kinderen. Ze hoopt met het verhaal van Anne dat andere moeders erkenning en herkenning voelen in hun strijd tegen onrealistische eisen van hun omgeving.

Het boek kost € 16,95 en is te bestellen bij Droomvallei Uitgeverij.

Dit boek ligt op mijn bureau. Iedere ochtend sla ik een willekeurige pagina open en lees ik over de betekenis van die kleur. Hiermee zet ik onbewust een intentie voor de dag. Het werkt magisch. Ik geef dit boek dan ook cadeau aan alle visueel ingestelde mensen (beelddenkers) die ik ken. Van mijn pubernichtje en mijn stiefdochter tot mijn illustrator en mijn schoonmoeder. Dit boek vertelt alles over de psychologie en de taal van kleur.

Je kunt het boek Kleuren van Geluk bestellen voor € 34,95 en je ontvangt echt een sprankelend cadeau in je brievenbus.

Als HSP’er en moeder van een HSP’er was dit boek een blik der herkenning. Maar godzijdank geen saai theoretisch boek. Nee, een spannende thriller voor zowel jong (vanaf 10 jaar ongeveer) als oud. Grasland Kinderen is een serie van drie boeken (deel 2 is al in de maak) waarin hoogsensitieve kinderen de helden zijn. In Grasland bestaat het woord hoogsensitief niet. De kinderen noemen het hoofdpraten. Ze gebruiken hun speciale gaven om de wereld weer veilig te maken. Uitleg over hoogsensitiviteit en tips over hoe je ermee om kunt gaan, zijn in het verhaal verweven. Want de kinderen van Grasland moeten dat zelf ook ontdekken.

Het boek kost € 18,95 en kun je bestellen bij Droomvallei Uitgeverij.

In de ‘Liefdeswerkplaats’ schrijft Saskia Engels met rake woorden over de bewegingen van haar hart vanuit haar rol als moeder, dochter, aandachtcoach, stiefspecialist en relatietherapeut. Juist de kleine alledaagse momenten en levensgebeurtenissen vat zij samen in prachtige korte verhalen en gedichten. Haar vriendinnen, proeflezers, ikzelf en nu ook mijn ouders van 80 zijn diep geraakt door dit boek. Met prachtige foto’s overigens. Een boek dat je leest, weer weglegt, over mijmert en weer verder leest.

Het boek kost € 27,50 en kun je bestellen op de website van de auteur.

De auteur, Katrín Gudmundsson heeft 25 jaar met veel passie gewerkt in de jeugdhulpverlening en het onderwijs. Zij schrijft als ‘De juf die geen juf is’ over deze periode. Met het delen van de vaak verborgen verhalen wil zij anderen inspireren en stimuleren om met meer compassie en zachtheid naar zichzelf en de ander te kijken. Haar verhalen op Blogzinnig gingen viraal.

Het boek kost € 25,95. Bestel dit boek op de website van de auteur.

Over dit heerlijke InspiratieDoeBoek schreef ik laatst al een boekrecensie. Dit boek is echt wat voor jou als je verlangt naar meer ruimte, rust en tijd voor jezelf. Als je wilt leven en werken vanuit je hart, in lijn met jezelf. 100 pagina’s vol met inspiratie, inzichten, tips, creativiteit, kleurrijke illustraties & quotes. Ik vind dit boek nog veel waardevoller dan de Flow creatieboeken, want de auteur, Yura Boersma, heeft haar coachkennis er perfect in verwerkt. Hierdoor krijg je veel inzichten over jezelf, waar je nou echt blij van wordt, wat jou ontspant en hoe je de kleine geluksmomenten kunt vangen in het leven.

Het boek kost € 17,50 en kun je bestellen op de website van de auteur: https://posiyou.nl/webshop/.

Geefplezier
Wil jij een van de eerste lezers zijn van mijn kinderboek ‘Elfjes bestaan’ dat in januari verschijnt? Bestel het boek dan alvast hier.

Ik wens je hele knusse kerstdagen en veel geefplezier met deze boekcadeaus. 

Auteur, schrijfcoach en eindredacteur
Ondernemer sinds 2014
Leert jou om schrijvend je verhaal te delen, want jij bent van onschatbare waarde.

www.schrijfzin.com
www.purewebsites.nl
www.spanjeliefhebbers.nl

Het bericht 7 Boekcadeaus voor onder de kerstboom verscheen eerst op Blogzinnig.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Jouw schrijfmand
    Jouw schrijfmand is leeg

    Schrijf me